Продление ВНЖ 2011

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /www/doc/www.vprage.ru/www/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
Тип прибывания Виза ВНЖ ПМЖ
Предпринимательство Частное предпринимательство Документы Документы Документы
Управление фирмой Документы Документы Документы
Воссоединение семьи Документы Документы Документы
Учеба Документы Документы Документы
Работа Рабочая виза Документы Документы Документы
Голубая карта Документы Документы Документы
Зеленая карта Документы Документы Документы

Выберите тип пребывания и вид разрешения на пребывание. В точке пересечения находится вся необходимая информация.

Виза - зеленая, выдается консульствами. ВНЖ - розово-голубой, с быком, выдается МВД.

  1. анкета

  2. паспорт
  3. подтверждение основания для пребывания в ЧР (один из пунктов списка):
  • выписка из Торгового реестра (для директоров фирм и для частных предпринимателей)
  • свидетельство о рождении (для детей, находящихся на воссоединении с родителями и для родтелей, находящихся на воссоединении с детьми)
  • свидетельство о браке или регистрированном партнерстве (для супругa или партнерa)
  • подтверждение об учебе (для студентов и детей на воссоединении семьи старше 15 лет)
  • разрешение на работу (для продляющих рабочие визы) или контракт для владельцев зеленых и голубых карт

5. финансовое обеспечение (см. калькулятор в правой части страницы):

  • Показывается регулярным ежемесячным доходом. Если речь идет о семье, сумма после выплаты налогов должна составить:

одинокий           

глава семьи

3 126 kč

2 880 Kč

второй взрослый 2 600 kč
ребенок 15-26лет 2 250 kč
ребенок 6-15 лет 1 960 kč
ребенок 0 - 6 лет 1 600 kč

прибавляем общее количество членов семьи (предполагаемые расходы на аренду жилья):

1 чел 6 363 kč
2 чел 9 183 kč
3 чел 12 557 kč
4 и более чел 15 744 kč

получается сумма, необходимая на проживание семьи в течение 1 мес.

Например, папа, мама, дети 5 и 16 лет: (2880+2600+2250+1600)+15 744= 25 074 kč

Внимание! Если вы являетесь собственниками недвижимости, схема рассчета денег меняется во второй части - добавляете только расходы по коммунальным платежам. 

То есть например, папа, мама, дети 5 и 16 лет:( (2880+2600+2250+1600)+3000 коммунальные платежи).

Соостветственно, для предъявления регулярного ежемесячного дохода ( в соответствии с требованиями с 1.1.2011) доходы показываются выпиской о заработной плате или подтверждением о получении директорского вознаграждения. получается сумма, необходимая на проживание семьи в течение 1 мес. 

Для иждивенцев в комплект документов прикладывается заявление о материальном обеспечении от человека, к которому идет воссоединение.

6. Smlouva o vykonu funkce jednatele

Для директорского состава фирмы - договор между директором и фирмой о выполнении директорских обязанностей и сумме вознаграждения и порядке выплат. Сопровождается выпиской о начислении доходов за 90 дней. Внимание! Договор оформляется с момента вступления директора в должность, а не с момента начала начисления денег!

Если в фирме всего один соучредитель - оформляется rozhodnoutí jediného společnika. Оно обязательно заверяется нотариально.

7. Документы об отсутствии задолженностей - Финанчак, социалка, здравотка -

а) требуют у предпринимателей обоих категорий (фирмы и частники);

б) предоставляют подтверждения об отсутствии долгов из Финансового управления и социалки все совершеннолетние физические лица

в) с 16.05.2011 иногда требуют от фирм и частных предпринимателей Platební výměr dani z přijmu

Заказывайте эти подтверждения заранее - они оформляются до 30 дней!!

На все справки из финанчака приготовьте марки по 100 крон.

8страховка для частных предпринимателей и иждивенцев должна быть комплексной и покрывать весь срок действия визы. У работающих иностранцев и директоров компаний должна быть оформлена страховка государственной страховой компании (VZP, OZP atd)

При подаче документов на продление ВНЖ так же должна быть приложена страховка, актуальная на сегодняшний день.

9. жилье - один из пунктов:

  • договор об аренде недвижимости
  • подтверждение права собственности на недвижимость ввиде выписки из Кадастра недвижимости 
  • от собственника жилья разрешение на проживание иностранца в указанном периоде времени (doklad o zajištění ubytovaní) нотариально заверенный.

Нормы на проживание:

  • 1 чел - 8 м2
  • 2 чел - 12,9 м2
  • далее по 5 м2 на каждого следующего человека

Подача на продление производится не более, чем за 90 календарных дней и не менее, чем за 14 календарных дней.

Лица, получившие ранее 15 июля 2011 разрешения на пребывание в форме полугодовой вклейки (не путать с визой ожидания) должны записаться на сдачу биометрических данных!

Срок изготовления карты - 3 недели.

__________________________________________________________________________

 Žádost o prodloužení povolení k dlouhodobému pobytu podávejte na pracovišti MV ČR.

 
Dobu platnosti povolení k dlouhodobému pobytu lze opakovaně prodloužit, a to zejména na dobu
  • a) potřebnou k dosažení účelu, který vyžaduje pobyt na území, kratší než 1 rok,
  • b) 1 rok, jde-li o přechodný pobyt za účelem studia s předpokládanou dobou pobytu delší než 1 rok,
  • c) odpovídající době uvedené v povolení k zaměstnání,
  • d) odpovídající v případě rodinného příslušníka rezidenta jiného členského státu Evropské unie době platnosti průkazu o povolení k pobytu, který byl vydán tomuto rezidentovi,
  • e) odpovídající době stanovené ve smlouvě o dobrovolné službě mládeže v tuzemské hostitelské organizaci,
  • f) odpovídající v případě rodinného příslušníka výzkumného pracovníka době platnosti povolení k dlouhodobému pobytu vydaného výzkumnému pracovníkovi, nebo
  • g) na dobu platnosti povolení k dlouhodobému pobytu, které bylo vydáno nositeli oprávnění ke sloučení rodiny, jde-li o dobu platnosti povolení k dlouhodobému pobytu podle d),
  • h) na dobu 5 let, pokud se jedná o povolení k dlouhodobému pobytu rodinného příslušníka cizince s povoleným trvalým pobytem 
  • i) na dobu výkonu zaměstnání, nejdéle však o 3 roky, jde-li o zelenou kartu typu „A“ nebo „B“,
  • j) nejdéle na 2 roky, jde-li o modrou kartu,
  • k) 2 roky v ostatních případech.
Platnost povolení k dlouhodobému pobytu za účelem studia na území lze prodloužit opakovaně, vždy však nejdéle o 2 roky, pokud bylo vydáno za účelem vzdělávání ve vyšší odborné škole nebo studia na vysoké škole. Pokud bylo toto povolení vydáno za účelem neplacené odborné praxe, lze jej prodloužit pouze jednou na dobu odpovídající době stanovené ve smlouvě o odborné praxi v tuzemské hostitelské organizaci. V ostatních případech se platnost tohoto povolení neprodlužuje.
 

K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu vydaného za účelem společného soužití rodiny předložíte zejména:

  • a) cestovní doklad,
  • b) doklad o zajištění ubytování po dobu pobytu na území,
  • c) fotografie; to neplatí, pokud bude pořizován obrazový záznam cizince,
  • d) souhlas rodiče, popřípadě jiného zákonného zástupce nebo poručníka s pobytem dítěte na území, pokud nejde o společné soužití rodiny s tímto rodičem, zákonným zástupcem nebo poručníkem; to neplatí, pokud cizinec prokáže, že tento doklad nemůže z důvodů na jeho vůli nezávislých předložit nebo pokud již dítě pobývá na území,
  • e) doklad prokazující, že úhrnný měsíční příjem žadatele a společně s ním posuzovaných osob pobývajících na území nebude nižší než součet částek životních minimžadatele a s ním společně posuzovaných osob a nejvyšší částky normativních nákladů na bydlení stanovených pro účely příspěvku na bydlení zvláštním právním předpisem nebo částky, kterou žadatel věrohodně prokáže jako částku skutečných odůvodněných nákladů vynakládaných na bydlení své a společně posuzovaných osob; společně posuzovanými osobami se pro účely tohoto zákona rozumí osoby uvedené v § 4 odst. 1 zákona o životním a existenčním minimu (pdf, 937 kB) za podmínek uvedených v § 4 odst. 2 a 3 zákona o životním a existenčním minimu,
  • f) doklad o cestovním zdravotním pojištění po dobu pobytu na území a na požádání doklad o zaplacení pojistného uvedeného na dokladu o cestovním zdravotním pojištění.
 

K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu vydaného rezidentovi jiného členského státu Evropské unie předložíte zejména:

  • a) doklad prokazující přiznání právního postavení rezidenta jiného členského státu Evropské unie,
  • b) doklad o cestovním zdravotním pojištění, a na požádání doklad o zaplacení pojistného uvedeného na dokladu o cestovním zdravotním pojištění;
  • c) doklad prokazující, že úhrnný měsíční příjem žadatele a společně s ním posuzovaných osob pobývajících na území nebude nižší než součet částek životních minim žadatele a s ním společně posuzovaných osob a nejvyšší částky normativních nákladů na bydlení stanovených pro účely příspěvku na bydlení zvláštním právním předpisem nebo částky, kterou žadatel věrohodně prokáže jako částku skutečných odůvodněných nákladů vynakládaných na bydlení své a společně posuzovaných osob; společně posuzovanými osobami se pro účely tohoto zákona rozumí osoby uvedené v § 4 odst. 1 zákona o životním a existenčním minimu (pdf, 937 kB) za podmínek uvedených v § 4 odst. 2 a 3 zákona o životním a existenčním minimu,
  • d) cestovní doklad,
  • e) doklad potvrzující účel pobytu na území,
  • f) doklad o zajištění ubytování po dobu pobytu na území,
  • g) fotografie; to neplatí, pokud bude pořizován obrazový záznam cizince.
 

K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu za účelem podnikání předložíte zejména:

  • a) cestovní doklad,
  • b) doklad o zajištění ubytování,
  • c) 2 fotografie; to neplatí, pokud byl pořízen obrazový záznam,
  • d) doklad prokazující, že úhrnný měsíční příjem cizince a společně s ním posuzovaných osobpobývajících na území nebude nižší než součet částek životních minim cizince a s ním společně posuzovaných osob a nejvyšší částky normativních nákladů na bydlení stanovených pro účely příspěvku na bydlení zvláštním právním předpisem nebo částky, kterou cizinec věrohodně prokáže jako částku skutečných odůvodněných nákladů vynakládaných na bydlení své a společně posuzovaných osob; společně posuzovanými osobami se pro účely tohoto zákona rozumí osoby uvedené v § 4 odst. 1 zákona o životním a existenčním minimu za podmínek uvedených v § 4 odst. 2 a 3 zákona o životním a existenčním minimu,
  • e) doklad o zápisu do příslušného rejstříku, seznamu nebo evidence,
  • f) potvrzení příslušného finančního úřadu o tom, že nemá vymahatelné nedoplatky, a potvrzení okresní správy sociálního zabezpečení o tom, že nemá splatné nedoplatky na pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti včetně penále. Není-li cizinec daňovým subjektem nebo plátcem pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, předloží doklad vydaný finančním úřadem nebo okresní správou sociálního zabezpečení potvrzující tuto skutečnost,
  • g) jde-li o cizince, který je statutárním orgánem obchodní společnosti anebo družstva nebo jeho členem, dále potvrzení příslušného finančního úřadu o tom, že tato obchodní společnost nebo družstvo nemá vymahatelné nedoplatky, a potvrzení okresní správy sociálního zabezpečení o tom, že tato obchodní společnost nebo družstvo nemá splatné nedoplatky na pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti včetně penále,
  • h) na požádání platební výměr daně z příjmu,
  • i) doklad o cestovním zdravotním pojištění, a na požádání doklad o zaplacení pojistného uvedeného na dokladu o cestovním zdravotním pojištění
 
 
K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu za účelem zaměstnání v případech, kdy se podle zvláštního právního přepisu nevyžaduje povolení k zaměstnání, předložíte zejména:
 

K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu za účelem studia předložíte zejména:

 

K žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu za účelem vědeckého výzkumu předloží výzkumný pracovník zejména:

  • a) cestovní doklad
  • b) dohodu o hostování
  • c) písemný závazek výzkumné organizace, že uhradí případné náklady spojené s pobytem výzkumného pracovníka na území po skončení platnosti oprávnění k pobytu na území, včetně nákladů spojených s jeho vycestováním z území, pokud tyto náklady vznikly do 6 měsíců ode dne skončení platnosti dohody o hostování a byly hrazeny z veřejných prostředků, a
  • d) lékařskou zprávu, že netrpíte závažnou nemocí; o předložení lékařské zprávy lze požádat pouze v případě důvodného podezření, že závažnou nemocí trpíte.
 
Platnost povolení k dlouhodobému pobytu za účelem vědeckého výzkumu nelze prodloužit, pokud ministerstvo shledá důvod pro zahájení řízení o zrušení platnosti tohoto povolení.
 
Jako rodinný příslušník výzkumného pracovníka k žádosti o prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu předložíte zejména:

K žádosti o prodloužení platnosti zelené karty předložíte zejména:

Platnost zelené karty typu „C“ se neprodlužuje.
 

K žádosti o prodloužení platnosti modré karty předložíte zejména:

  • a) cestovní doklad,
  • b) doklad o zajištění ubytování po dobu pobytu na území,
  • c) pracovní smlouvu pro výkon zaměstnání vyžadujícího vysokou kvalifikaci na dobu nejméně jednoho roku na zákonem stanovenou týdenní pracovní dobu, která dále obsahuje výši sjednané hrubé měsíční nebo roční mzdy odpovídající alespoň výši 1,5násobku průměrné hrubé roční mzdy vyhlášené sdělením Ministerstva práce a sociálních věcí
  • d) doklady potvrzující vysokou kvalifikaci
  • e) jde-li o výkon regulovaného povolání, doklad o splnění podmínek pro výkon takového povolání (pozn. MV ČR rozhodne o vydání modré karty po vyjádření příslušného uznávacího orgánu.)
 
Splňujete-li podmínky pro prodloužení platnosti povolení k dlouhodobému pobytu, jste povinen se na výzvu osobně dostavit na MV ČR ke zpracování údajů nezbytných pro vydání průkazu o povolení k pobytu, a to včetně pořízení biometrických údajů a podpisu, který je určen k jeho dalšímu digitálnímu zpracování; podpis se nepořídí, pokud vám v jeho provedení brání těžko překonatelná překážka.
 
Jste povinen ve lhůtě stanovené MV ČR, nejpozději však do 60 dnů ode dne pořízení biometrických údajů, dostavit se na MV ČR k převzetí průkazu o povolení k pobytu.
 
http://www.mvcr.cz/clanek/informace-o-stavu-rizeni.aspx

Комментарии

Продление ВНЖ

Наконец-то МВД опубликовало сводную информацию 

.